Uw huis klein én groot verduurzamen

Lekker warm de winter in

Met een goed geïsoleerd huis zorgt u voor een constante temperatuur binnen en houdt u kou buiten de deur. Zo gaat u lekker warm de winter in! Wij hebben de belangrijkste tips voor kleine ingrepen én grotere projecten voor u op een rij gezet.

Verwarmingsknop met energie label

Bij verduurzamen denken we al snel aan grote investeringen zoals zonnepanelen, een warmtepomp en het isoleren van het huis. Uiteraard zijn dat uitstekende manieren, maar ook op kleinere schaal is er vaak al veel voordeel te halen.

Radiatorfolie en -ventilatoren
Zo kunt u eenvoudig – en voordelig – meer rendement halen uit de warmte van uw radiatoren. Zeker als die tegen een buitenmuur zijn bevestigd, is het slim om radiatorfolie tussen de radiator en muur te plaatsen. De folie weerkaatst de warmte van de radiator terug, waardoor er minder energie verloren gaat.

Heeft u radiatoren met een dubbele of driedubbele plaat? Zet er dan radiator-ventilatoren onder. Daarmee kunt u tot wel 20% besparen op uw gasverbruik!

Tochtstrips en -borstels
Tochtstrips, tochtprofielen en tochtborstels zijn goedkope manieren om de kou buiten en de warmte binnen te houden. Plaats ze in kierende ramen, onder deuren en in uw brievenbus. Zo bespaart u slim op uw energiekosten én bent u lekker duurzaam bezig.

Verwarming
Zet de verwarming op 15 graden als u naar bed gaat. Het kost namelijk minder energie om van 15 naar 20 graden te verwarmen dan om de temperatuur op 17 graden te houden. Heeft u vloerverwarming? Dan is 17 graden juist wel de beste temperatuur voor de nacht.

Draai verder de radiatoren dicht in kamers waar u niet langere tijd hoeft te verblijven en doe dat ook in uw slaapkamer. Heeft u het nu koud bed? Pak dan een extra deken of kruip lekker tegen elkaar aan!

Lucratieve beleggingen
Zoals voor de meeste zaken geldt ook verduurzamen: hoe groter u het aanpakt, hoe beter het resultaat. Goede isolatie van vloer, muren en dak zet dus de meeste zoden aan de dijk. En met rendementen tussen de 10% en 25% zijn het lucratieve beleggingen!

Daarnaast zijn zonnepanelen nog altijd zeer interessant. Ze gaan 25 jaar mee en u verdient ze binnen zeven jaar terug! Combineert u vloerverwarming met een warmtepomp? Ook dat ziet u op een positieve manier terug in uw energiekosten.

Veranderingen? Geef het door!
Heeft u onlangs zonnepanelen geplaatst of een warmtepomp gekocht? Of gaat u dit binnenkort doen? Geef het dan aan ons door, zodat wij het kunnen aantekenen op uw opstalverzekering. Zo weet u zeker dat uw investering in duurzaamheid goed is verzekerd.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.